Чисельне моделювання однієї задачі розчинення сольового включення - Власюк, А.П.; Степанченко, О.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Побудовано математичну модель задачі дифузійного розчинення сольового включення, що омивається фільтраційним потоком підземних вод. Розроблено обчислювальний алгоритм розв‘язку відповідної крайової задачі. Чисельний розв’язок отримано методом скінченних різниць з використанням чисельних конформних відображень. Побудовано математичну модель задачі дифузійного розчинення сольового включення в ґрунтовому масиві, що омивається фільтраційним потоком підземних вод. Розроблено обчислювальний алгоритм розв‘язку відповідної крайової задачі. Чисельний розв’язок отримано методом скінченних різниць з використанням чисельного методу конформних відображень. На основі проведених чисельних експериментів визначено розподіл концентрації в ґрунтовому масиві та кількість винесених фільтраційним потоком речовин при різних значеннях параметрів. The mathematical model of a problem of salt inclusion diffusive dissolution was built in the ground array that is washed by an underground waters filtrational stream. The computing algorithm of the respective boundary problems solutions is developed. Numerical decision is received by a finite difference method with usage of numerical conformal transformations. On the basis of the spent numerical experiments concentration distribution in the ground array and quantity of the substances taken out by a filtrational stream is defined at the different values of parameters.