Уточнение уравнения характеристики струйных аппаратов - Кулак, А.П.; Шестозуб, А.Б. (Інститут гідромеханіки НАН України, 2007)
Для расчета характеристик струйных аппаратов на основе уточненного одномерного подхода получено обобщенное уравнение, учитывающее падение давления во входном конфузорном участке камеры смешения, толщину кромки сопла, а также перепад давления между рабочей струей и подсасываемым потоком. Такой подход позволил получить удобные соотношения для оптимальных параметров и максимального КПД струйных насосов. Для розрахунку характеристик струменевих апаратів на основі уточненого одновимірного підходу одержано узагальнене рівняння, що враховуї падіння тиску у вхідній конфузорній ділянці камери змішуванння, товщину кромки сопла, а також перепад тиску між робочим струменем і підсмоктуваним потоком. Такий підхід дозволив отримати зручні співвідношення для оптимальних параметрів і максимального КПД струменевих насосів. For the calculation of jet apparatuses characteristics the authors have been obtained the generalized equation on the base of specified one-measuring approach. This equation took into account the falling of pressure in the entrance confuzory area of mixing chamber, thickness of edge of nozzle, and also overfall of pressure between a working stream and evacuated stream. Such approach allowed to get comfortable correlations for the optimum parameters and maximal coefficient of useful action of jet pumps.