Математичне моделювання масопереносу з врахуванням осмосу на вологоперенос в одновимірному випадку - Цвєткова, Т.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Проведено математичне моделювання процесу масопереносу при вологопереносі сольових розчинів та осмосі в зоні неповного насичення. Чисельні розв’язки відповідних крайових задач отримано методом скінченних різниць. Розроблено відповідне програмне забезпечення, використовуючи яке проведено чисельні експерименти та зроблено їх аналіз. Mathematical model of the mass transfer during the moisture transfer of salt solutions and osmosis in the area of partial saturation is formulated. Numerical solutions of the respective boundary problems are obtained by means of the finite difference method. The proper software is developed, using which numerical conformal transformations. The proper software is developed, using which numerical experiments and their analysis are performed.