Розрахунок інтенсивності потоку відмов дубльованої системи з паралельним резервуванням - Щербовських, С.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Розглянуто проблему розрахунку інтенсивності потоку відмов для дубльованої відновлюваної системи з паралельним резервуванням. Інтенсивність потоку відмов системи пропонується визначати шляхом застосування спеціального методу, який ґрунтується на марковській моделі на основі розширення простору станів. Коректність такого підходу перевірено методом Монте-Карло. The paper is devoted to problem of failure intensity calculation for doubled repairable system with parallel redundancy. Failure intensity determination is suggested by using special method for extended Markov reliability model. The correctness for such approach is verified by Monte-Carlo method.