Нагрів та плавлення частинок порошку в плазмовому струмені - Андрейцев, А.Ю.; Смирнов, І.В.; Чорний, А.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2011)
Запропонована комплексна математична модель для визначення температурного режиму частинок порошку в умовах плазмового напилення з урахуванням зміни температури плазмового струменя. За допомогою методів математичної фізики отримано розв’язки крайових задач на різних ділянках напилення за умови зміни агрегатного стану частинок. Побудовані графічні температурно-часові залежності нагріву та плавлення частинок оксиду алюмінію і нікелю в плазмовому струмені. The complex mathematical model for determine of a temperature mode of the powder particles in plasma spraying taking into account change of plasma jet temperature is offered. By means of mathematical physics methods solutions for models on different parts of a spraying taking into account a aggregate state of particles are received. A graphical temperature and time dependence of heating and melting of particles of aluminа and nickel in the plasma jet.