Оцінка надійності комплексу технічних засобів складних інформаційно-управляючих систем - Гришко, В.Ф.; Можаровський, П.Ф. (Математичні машини і системи, 2009)
Пропонується методика розрахунку коефіцієнта готовності та середнього напрацювання на відмову технічних засобів територіально розподілених систем. Методика використовує теорію марковських процесів. Робота може бути застосована для проектної оцінки та аналізу надійності інформаційно-управляючих систем та інших програмно-технічних комплексів, що розробляються або модернізуються. Предлагается методика расчета коэффициента готовности и средней наработки на отказ технических средств территориально распределенных систем. Методика использует теорию марковских процессов. Работа может быть применена для проектной оценки и анализа надежности разрабатываемых или модернизируемых информационно-управляющих систем и других программно-технических комплексов. Calculation technique of availability and mean time between failures of geographically distributed system hardware is introduced. Technique is based on Markov process theory. Research can be used for evaluation and analysis of project reliability for designing or modernizing management-information system or another program-technical complex.