Ідентифікація місцеположення джерела забруднення в стаціонарній одновимірній задачі масоперенесення - Власюк, А.П.; Багнюк, О.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Отримано розв’язок задачі чисто дифузійного перенесення забруднення від точкового джерела в деякому середовищі на відрізку [0, l] методами скінченного синус-перетворення Фур’є та функції Гріна. Отримано також значення максимальної концентрації забруднення та формулу для розрахунку кількості викинутих джерелом забруднень. На конкретному прикладі проведено чисельні експерименти та їх аналіз. The decision of task is got cleanly diffusive transference of contamination from a point source pollution in some environment on a segment by method of finite Fourier sine and Green function method. The value of maximal concentration of contamination and formula is got also for the calculation of amount of the contaminations thrown out a source. On a concrete example numeral experiments and their analysis are conducted.