Критерії формування спектральних каналів для реалізації багатоканальних методів термометрії випромінення - Гоц, Н.Є. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
В статті запропоновано критерії формуванні спектральних каналів для реалізації багатоканальних методів термометрії випромінення. На формування вихідного сигналу окремого спектрального каналу термометра випромінення впливають спектральна чутливість, потужність сигналу та особливості методу вимірювання, тому пропонується систему критеріїв розділити на три групи згідно цих ознак. The article proposed the formation of spectral criteria channels of multichannel radiation thermometry techniques. The formation of a single output spectral channel radiation thermometer influence spectral sensitivity, signal strength and features measurement method, the proposed system of criteria de divided into three groups according to these characteristics.