Математичне моделювання взаємодії в системі «викладач — комп’ютер — студент» на основі нечіткого логічного висновку - Кір’янов, В.М.; Фільо, І.Є. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
У статті наведено етапи моделювання взаємодії в системі «викладач — комп’ютер — студент» (ВКС) для реалізації комп’ютеризованого дослідницького навчання на основі нечіткого логічного висновку. Розглянуто загальні принципи побудови моделі прогнозування ефективності взаємодії в системі ВКС. In the article the stages of design of co-operation are resulted in the system «teacher — computer — student» for realization of сomputerized research studies on the basis of unclear logical conclusion. General principles of construction of model of prognostication of efficiency of cooperation are considered in the system.