Багаторівнева система багатокритеріального інтелектуального керування режимами та стабілізації координат електричного режиму дугової сталеплавильної печі - Паранчук, Р.Я.; Паранчук, Я.С. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Запропоновано ієрархічну структуру системи адаптивного екстремального керування режимами дугової сталеплавильної печі. Обґрунтовано модель синтезу оптимального керування та принцип оперативної корекції процесу регулювання на основі теорії нечітких множин. A hierarchical structure of a system for arc steel furnace regimes extreme adaptive control is proposed. The model of optimal control synthesis and the principle of operational correction of control process based on fuzzy sets theory are substantiated.