Моделювання дифузійних процесів в неоднорідних середовищах з м’якими межами методом гібридного диференціального оператора Лежандра — Фур'є — Бесселя на сегменті полярної осі - Конет, І.М.; Ленюк, М.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Методом узагальненого скінченного гібридного інтегрального перетворення типу Лежандра — Фур’є — Бесселя зі спектральним параметром одержано розв’язок задачі дифузії на трискладовому сегменті полярної осі в припущенні, що межі середовища м’які по відношенню до відбиття хвиль. Моделювання дифузійних процесів виконано за допомогою гібридного диференціального оператора Лежандра — Фур’є — Бесселя. Generalized method of finite hybrid integral transformation of Legendre — Fourier — Bessel with spectral parameter obtained solution of the problem of diffusion in three-segment polar axis under the assumption that the limits of the medium soft with respect to reflection of waves. Simulation of diffusion processes is made using hybrid Legendre differential operator — Fourier — Bessel.