Моделювання дифузійних процесів в неоднорідних середовищах з м’якими межами методом гібридного диференціального оператора Фур’є — Лежандра — Лежандра на сегменті полярної осі - Конет, І.М.; Ленюк, М.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Методомузагальненого скінченного гібридного інтегрального перетворення типу Фур’є — Лежандра — Лежандра зі спектральним параметром одержано інтегральне зображення точного аналітичного розв’язку задачі дифузії на сегменті [R0, R3] з двома точками спряження полярної осі в припущенні, що межі середовища м’які по відношенню до відбиття хвиль. Моделювання дифузійного процесу виконано за допомогою гібридного диференціального оператора Фур’є — Лежандра — Лежандра. The method of generalized hybrid finite integral transformation of the Fourier — Legendre — Legendre spectral parameter obtained from the integral image exact analytical solution of diffusion problem on the segment [R0, R3] with two points conjugation polar axis under the assumption that the interface soft against the wave reflection. Modeling diffusion process is performed in hybrid differential Fourier — Legendre — Legendre.