Розрахунок параметрів страхового медичного полісу в одній багатостадійній моделі - Марценюк, В.П.; Андрущак, І.Є.; Климук, Н.Я. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
У роботі розглядається модель медичного страхування для захворювання з експоненціально розподіленим часом перебування на стадії. Визначено перехідні ймовірності, а також здійснено розрахунки ряду страхових функцій. Показано, що з кожною подальшою стадією очікувана тривалість життя зменшується, а вартість медичних послуг збільшується. In this paper the model of health insurance for illness with exponentially distributed time stay of the stage. Determined the transition probabilities and calculations by a number of insurance functions. It is shown that with each subsequent stage of life expectancy zmenshuyetsya and the cost of health care increases.