Using domain-independent dialog-based problem solver to facilitate database management - Chimir, I.A.; Furtat, Yu.O. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Робота з базами даних та формування запитів на отримання даних потребують знань про структуру даних, що зберігаються та про механізми доступу. Це може бути проблемою для непрофесіоналів. Потрібно розробити засоби для спрощення цього процесу, зробити його подібним до використання природної мови. У статті в якості одного з таких засобів розглядається проблемно-незалежний вирішував проблемна основі діалогу. Working with databases and forming queries to retrieve data requires knowledge of the stored data structure and access mechanisms. This can be a problem for unprofessional users. Means are to be developed to simplify this process, make it similar to the natural language use. in this article a domain-independent dialog-based problem solver is considered as one of such means.