Нечітка експертно-моделююча система як засіб моделювання процесу навчання в системі «викладач — комп’ютер — студент» - Фільо, І.Є. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
В статті представлені методи нечіткої прогностичної інформації, а також структура нечіткої експертно-моделюючої системи, яка забезпечує підтримку педагогічних рішень та допомагає реалізувати викладачу (ОПР) адаптивне управління процесом комп’ютеризованого дослідницького навчання для підвищення його якості. In the article the methods of unclear prognostic information, and also structure of unclear, are presented expert designing system which provides support of pedagogical decisions and helps to realize a teacher adaptive process control of komputerized research studies for the increase of his quality.