Дослідження паралельних схем алгоритму Данцига для обчислювальних систем зі спільною пам’яттю - Погорілий, С.Д.; Мар’яновський, В.А.; Бойко, Ю.В.; Верещинський, О.А. (Математичні машини і системи, 2009)
Виконано формалізацію алгоритму Данцига пошуку найкоротших шляхів у зв’язному орієнтованому графі з використанням математичного апарата модифікованих систем алгоритмічних алгебр В.М. Глушкова. Запропоновано концепції розпаралелювання для архітектур зі спільною пам’яттю, що ґрунтуються на мінімізації витрат на синхронізацію та паралельну обробку даних. Проведено трансформацію алгоритму, отримано набір паралельних схем та виконано їх порівняльний аналіз. Выполнена формализация алгоритма Данцига поиска кратчайших путей в связном ориентированном графе с использованием математического аппарата модифицированных систем алгоритмических алгебр В.М. Глушкова. Предложены концепции распараллеливания для архитектур с общей памятью, которые основаны на минимизации потерь на синхронизацию и параллельную обработку данных. Проведена трансформация алгоритма, получен набор параллельных схем и выполнен их сравнительный анализ. Formalization of Dantzig algorithm for the shortest ways search in connected oriented graph using mathematical means of V.M. Glushkov modified systems of algorithmic algebras is performed. Conceptions of paralleling for architectures with shared memory, which are based on minimization of loss on synchronization and parallel data proceeding are proposed. Transformation of algorithm is performed, set of parallel schemes are obtained and their comparative analysis is performed.