Параметри гострої токсичності подразливих речовин капсаїцину і морфоліду пеларгонової кислоти при ентеральному отруєнні - Левченко, О.Є. (Досягнення біології та медицини, 2008)
У статті наведено й оцінено параметри гострої токсичності капсаїцину та морфоліду пеларгонової кислоти
(МПК) при ентеральному введенні експериментальним
тваринам. У результаті порівняльного аналізу зроблено
висновок про більшу, при даному шляху надходження, летальну токсичність і небезпеку розвитку гострого смертельного отруєння у капсаїцину, ніж у МПК. В статье приведены и оценены параметры острой токсичности капсаицина и морфолиду пеларгоновой кислоты
(МПК) при энтеральном введении экспериментальным
животным. В результате сравнительного анализа сделан
вывод о большей, при данном пути поступления, летальную токсичность и опасность развития острого смертельного отравления в капсаицина, чем в МПК. In the article parameters of acute toxicity of capsaicin and
pelargonic acid morpholide (PAM) at internal introduction to
experimental animals are presented and appraised. As a result
of comparative analysis a conclusion is done about greater,
at this way of introduction, lethal toxicity and danger of development of the acute mortal poisoning of capsaicin, than PAM.