Теоретико-методичні засади клінічного застосування спрямованої нейроімуномодуляції шляхом адекватного біостимулюючого впливу на зорову сенсорну систему - Дегтяренко, Т.В.; Богданова, О.В.; Чаура, А.Г. (Досягнення біології та медицини, 2008)
Авторами наведено патогенетичне обгрунтування
можливості використання біоактиваціїморфофункціональних структур зорової сенсорної системи з метою адекватного впливу на процеси нейроімуномодуляції, викладені
фундаментальні концептуальні положення щодо доцільності застосування спрямованої нейроімуномодуляції в
клінічній практиці. Авторами приведены патогенетическое обоснование
возможности использования біоактиваціїморфофункціональних структур зрительной сенсорной системы с целью адекватного воздействия на процессы нейроимуномодуляции, изложенные
фундаментальные концептуальные положения относительно целесообразности применения направленной нейроимуномодуляции в
клинической практике. The authors present the pathogenetical ground of
possibility of the use of bioactivating of morphofunctional
structures of the visual sensory system with the purpose of
adequate influence on the processes of neuroimmunomodulation; fundamental conceptual positions as for expedience
of application of directed neuroimmunomodulation at clinical
practice are expounded.