Уточнення обмежень min та max простої кардинальності в моделі «сутність-зв'язок» - Буй, Д.Б.; Сільвейструк, Л.М. (Математичні машини і системи, 2009)
У статті розглядаються обмеження кардинальності, які застосовують до типів зв’язків у моделі „сутність-зв’язок”. Мета статті – встановити точну природу min та max обмежень кардинальності для бінарних типів зв’язків та дослідити логічний зв’язок між їх значеннями. Min та max обмежень кардинальності уточнюються за допомогою поняття повного образу. В статье рассматриваются ограничения кардинальности, которые используются для типов связей в модели „сущность-связь”. Цель статьи – установить точную природу min и max ограничений кардинальности для бинарных типов связи и исследовать логическую связь между их значениями. Min и max ограничений кардинальности уточняются с помощью понятия полного образа. In the paper the constraints of cardinality which are used for types of connections in the entity-relationship model. The purpose of the paper is to define the exact nature of min and max constraints of cardinality for binary types of connections and to research the logical connection between their meanings. Min and max of constraints of cardinality are specified with the help of full pattern.