Програмне середовище моделювання динамічних задач композитів з міжфазовою взаємодією - Коновалова, О.М. (Математичні машини і системи, 2009)
Розглянуто особливості проектування та реалізації програмного середовища, призначеного для комп’ютерного моделювання лінійних і нелінійних задач динаміки композитів з міжфазовою взаємодією. Описано функціональне наповнення створеного пакетa прикладних програм, його структуру та алгоритм роботи. Наведено результати чисельної реалізації динамічних задач для представницького елемента однієї композитної системи, отримані за допомогою розробленого середовища. Рассмотрены особенности проектирования и реализации программной среды, предназначенной для компьютерного моделирования линейных и нелинейных задач динамики композитов с межфазным взаимодействием. Описано функциональное наполнение созданного пакета прикладных программ, его структуру и алгоритм работы. Приведены результаты численной реализации динамических задач для представительского элемента одной композитной системы, полученные с помощью разработанной среды. Features of designing and implementation of the software environment intended for computer modelling of linear and nonlinear dynamic problems of composites with interphase interaction are considered. Functionality of the created application package, its structure and algorithm are described. The results of numerical realization of dynamic problems, found by means of the developed environment, for a representative element of one composite system, are given.