Об использовании кривых Френча при прогнозировании циклической долговечности - Манжула, К.П. (Проблемы прочности, 2005)
Обосновывается использование кривых Френча для прогнозирования многоцикловой усталостной долговечности по моменту зарождения макротрещины. Кривая Френча рассматривается в качестве разделяющей области распространяющихся и нераспространяющихся трещин усталости. Предложен способ расчета параметров кривой Френча в малоцикловой области нагружения через параметры кривой Коффина-Мэнсона. Обгрунтовується використання кривих Френча для прогнозування багатоциклової довговічності від утомленості за моментом зародження макротріщини. Крива Френча розглядається у вигляді такої, що поділяє області розповсюджуваних і нерозповсюджуваних тріщин втомленості. Запропоновано спосіб розрахунку параметрів кривої Френча в малоцикловій області навантаження через параметри кривої Коффіна-Менсона. Application of French’s curves for prediction of high-cycle fatigue life by the macrocrocrack initiation criterion is substantiated. French’s curve is considered as a borderline between regions of nonpropagating and propagating fatigue cracks. We propose a calculation procedure for determination of French’s curve parameters in the low-cycle fatigue loading range via parameters of the Coffin-Manson curve.