Комплекс характеристик и критериев сравнения обучающих выборок для решения задач диагностики и распознавания образов - Субботин, С.А. (Математичні машини і системи, 2010)
Решена актуальная задача разработки комплекса критериев для оценивания качества обучающих выборок в задачах диагностики и распознавания образов по признакам. Проведены эксперименты по исследованию программной реализации предложенных критериев при решении практических задач, подтвердившие практическую полезность разработанного математического обеспечения. Вирішено актуальне завдання розроблення комплексу критеріїв для оцінювання якості навчальних вибірок у задачах діагностики та розпізнавання образів за ознаками. Проведено експерименти з дослідження програмної реалізації запропонованих критеріїв при вирішенні практичних завдань, що підтвердили практичну корисність розробленого математичного забезпечення. The actual problem of criteria set development for evaluating the training sample quality in the problems of diagnostics and pattern recognition on the features is solved in the paper. The experiments were conducted for the study of implementation of proposed criteria in practical problems solving. It confirms the practical usefulness of the developed criteria and software.