Особливості фагоцитарної активності лейкоцитів за умов розвитку експериментального алергічного альвеоліту на різних етапах формування та корекція його корвітином - Кресюн, В.Й.; Колішецька, М.А. (Досягнення біології та медицини, 2008)
У роботі встановлено, що поліморфноядерні лейкоцити беруть активну участь у формуванні експериментального алергічного альвеоліту, а також свідчать про стимуляцію метаболічних процесів у лейкоцитах.
Застосування імуномодулювального препарату корвітину, починаючи з 54-ї доби експерименту протягом 10 днів,
показало відновлення показниківфагоцитарної активності
лейкоцитів, тесту нітросинього тетразолію, показників
ушкодження нейтрофілів і лімфоцитів порівняно з групою
тварин, які не зазнавали дії цього препарату, що свідчить
пройого коригувальний вплив на стан неспецифічної резистентності. The work has demonstrated that polymorhonuclear leucocytes take an active part in formation of experimental allergic alveolitis, and also testify to metabolic processes stimulation in leucocytes.
The immune-modulating Corvitin preparation application, beginning from the 54-th day of the experiment, and during 10 days,
showed the renewal of indexes of phagocytar leucocytes’
activity, the test of nitroblue tetrasolium, the index of neutrophils injury and lymphocytes, which testifies to its corregating
action on nonspecific resistance condition.