Виживання неспецифічної мікрофлори у модельному морському середовищі, яке імітує умови прибережної акваторії - Ковальчук, Л.Й. (Досягнення біології та медицини, 2008)
В експериментальних умовах визначено, що найтриваліший (18–21 день) термін виживання E. coli та Vibrio alginolyticus характерний для закритої моделі або моделі з
рециркуляцією у поверхневому шарі. При інтенсивному
водообміні у всій товщі води модельного середовища концентрація розчиненого кисню зростає та час виживання
умовно-патогенної мікрофлори збільшується. Доцільно
перевіряти виявлені в експерименті закономірності у натурних умовах. There were determined in the experimental research that
the longest term (18–21 days) of the E. coli and Vibrio alginolyticus surviving is characteristic for a closed model or a
model with the recirculation in the superficial layer. When intensive recirculation in the full volume of model environment
the concentration of dissolved oxygen is increased and the
time of the surviving of condionally pathigenic microflora is
increased. It is expediently to check found peculiarities in the
nature conditions.