Вплив комплексу вітамінів групи В на активність Na+-, K+-АТФази у тканинах щурів - Карпов, Л.М.; Анісімов, В.Ю. (Досягнення біології та медицини, 2009)
Досліджували активність виділеної і очищеної Na+-, K+-АТФази сірої речовини кори мозку та зовнішніх медул нирок щурів після введення комплексу вітамінів групи В. Встановили, що це призводить до збільшення активності Na+-, K+-АТФази сірої речовини мозку та зовнішніх медул нирок щурів. При цьому зростає питома активність (на міліграм білка), і ще більшою мірою — загальна активність ферменту (на всю кількість). It was investigated the group B vitamins complex effect on activity of the extracted and cleared Na+-, K+-АТPase from the grey matter of rats brain and the outer medulla of rats kidney. It was identificated that it leads to increase of Na+-, K+-АТPase activity from the grey matter of rats brain and outer medulla of rats kidney. The specific (on mg of protein) and to a greater extent common (on all amount) activity of enzyme increase.