Взаємодія вітамінів В1 і В2 у біосинтезі їх коферментних форм у щурів - Карпов, Л.М.; Анісімов, В.Ю. (Досягнення біології та медицини, 2009)
Білим щурам лінії Вістар внутрішньочеревно вводили
окремо або в різних співвідношеннях вітаміни В1
і В2
та
вимірювали вплив кожного з них на інтенсивність біосинтезу коферментної форми іншого. Встановлено, що для
даної пари вітамінів (В1
і В2
) існує за цим показником оптимальне співвідношення: за вагою 6:1, за молярністю —
5:1. При цьому були використані дози вітамінів, близькі
до фізіологічних (або терапевтичних). The Wistar line white rats were introduced individually
or in different ratios vitamins В1
and В2
and measured the
influence each of them on intensity of biosynthesis of coenzyme form of the other. It is established that there is an
optimum ratio according to this index for this pair of vitamins
В1
and В2
: after the weight 6:1, after the molarness — 5:1.
The doses of vitamins close to physiological (or therapeutic)
were used.