Применение имитационных моделей для принятия решений в системах управления на транспорте - Максимей, И.В.; Сукач, Е.И.; Галушко, В.Н.; Гируц, П.В. (Математичні машини і системи, 2010)
Для принятия решений в системах управления на транспорте предлагается использовать комплексный подход, основанный на имитационном моделировании транспортных потоков различного уровня. Для управления транзитными потоками решается задача определения наиболее эффективного максимального потока сети. Выбор варианта функционирования сети общественного транспорта реализуется путём моделирования взаимодействия пассажиропотока и потока транспорта. Для ухвалення рішень у системах управління на транспорті пропонується використовувати комплексний підхід, заснований на імітаційному моделюванні транспортних потоків різного рівня. Для управління транзитними потоками вирішується завдання визначення найбільш ефективного максимального потоку мережі. Вибір варіанта функціонування мережі суспільного транспорту реалізується шляхом моделювання взаємодії пасажиропотоку і потоку транспорту. For decision-making in control systems on transport it is offered to use the comprehensive approach grounded on simulation of transport streams of various level. For handling transit streams the task of definition of the most effective maximum stream of a network is desired. The ice of a variant of functioning network of public transport is realized by simulation of interaction of a volume of passenger traffic and a transport stream.