A process for consistent and informed assessment of software reliability over its life cycle - Slabospitсkaya, О.O. (Математичні машини і системи, 2010)
The software process is improved with a new process of unified, informed and consistent software reliability predicting/assessing over software life cycle. It is represented with both the ratio of faults and Function Points (FD) and FD-depending probability of functioning without failures (PD). The model is built and methods are elaborated for the process with Bayesian net and Value tree (to ensure informational continuity and permanent increasing of FD estimates formalized consistency) and J. Musa’s reliability model (to PD uniformly assess on their base). Процес розроблення програмних систем (ПС) вдосконалено новим процесом уніфікованого, інформаційно підтриманого та обґрунтованого прогнозу й оцінювання надійності ПС у життєвому циклі ПС. Її подано парою: відношення кількостей залишкових дефектів і показників функційності (FD) та FD-залежна імовірність безвідмовної роботи (PD). Розроблені модель і методи процесу з використанням мережі Байєса та Дерева цінності (на підтримку інформаційної спадкоємності й підвищення формалізованої обґрунтованості оцінок FD) та моделі надійності Дж. Муси (для уніфікованого оцінювання PD на їх ґрунті). Процесс разработки программных систем (ПС) усовершенствован новым процессом унифицированного, информационно поддержанного и обоснованного прогноза/оценивания надежности ПС в жизненном цикле ПС. Она представлена парой: отношение количеств остаточных дефектов и показателей функциональности (FD); FD-зависимая вероятность безотказной работы (PD). Разработаны модель и методы процесса, использующие сеть Байеса и Дерево ценности (в поддержку информационной преемственности и непрерывного повышения формализованной обоснованности оценок FD) вместе с моделью Дж. Мусы (для унифицированного оценивания PD на их основе).