Вплив спіруліни на процес відновлення організму щурів після імплантації ксеноматеріалу у м’язові тканини - Кліменкова, Н.Т.; Карпов, Л.М.; Прокопчук, Є.О.; Каракіс, С.Г.; Григоренко, Т.М. (Досягнення біології та медицини, 2010)
Обговорюються результати експериментальних досліджень дії біодобавки нового штаму спіруліни на реакції
та реабілітацію організму у різні терміни після імплантації пористих ксеноматеріалів.
Встановлено, що спіруліна у вигляді харчової добавки знижує максимум лейкоцитарного відгуку організму
на імплантат і сприяє адаптації до нього. Ці фактори скорочують термін реабілітації. The results of experimental research influence of new
spirulina strain as bioaddition on reactions and reabilitation
of organism in different terms after implantation are discussed.
It was established that spirulina as food addition reduced
maximum of organism’s leukocyte reaction to implantat and
contributed to adaptation to it. This factors save time of rehabilitation.