Комплексне лікування хворих на гіперактивний сечовий міхур після оперативного втручання з приводу генітального пролапсу - Шостак, М.В.; Петровський, Ю.Ю. (Досягнення біології та медицини, 2010)
Проведено дослідження ефективності використання агоніста δ- та µ-опіоїдних рецепторів Далагіну у 25 хворих із
гіперактивним сечовим міхуром після оперативного лікування генітального пролапсу. Застосування Даларгіну у цій
групі хворих спричинює статистично вірогідні стійкі позитивні зміни показників якості життя (OAB-Q, SF-36) і
збільшення функціонального об’єму сечовипускання. Study was conducted to determine effect of administration
of δ- and µ-opioid receptor agonist Dalargin in 25 patients
who had overactive bladder (OAB) symptoms after surgical
treatment for pelvic organ prolapse (POP). Administration of
Dalargin in this kind of patients results statisticaly significant
improvement of quality of life indexes (OAB-Q, SF-36) and
increase of functional voiding volume.