Вплив простих поліефірів на гематологічніта імунологічні показники плазми крові теплокровних тварин - Наконечна, О.А. (Досягнення біології та медицини, 2010)
Вивчено вплив простих поліефірів на стан специфічної
резистентності в організмі експериментальних тварин. Спостерігається зменшення кількості Т- та В-лімфоцитів, активно фагоцитуючих нейтрофілів у крові щурів. Досліджувана
група ксенобіотиків при внутрішньошкірному тестуванні
морських свинокне виявляє алергенних властивостей. Іn vitro
РСПБ, РСЛЛ, РСАЛ є позитивними. Пригнічення функцій
імунної системи експериментальних тварин підтверджують
імунотоксичну дію простих поліефірів. The article showed the experimental data of specific experimental animals organism resistance state under conditions of polyethers peroral action. The result reports decrease in T- and B-lymphocytes, active neutrophils in rat’s
blood. The examined group of xenobiotics does not reveal
allergic properties in the ginea-pigs subcutaneous testing. Іn
vitro RSLL, RSAL, RSDB are positive. Experimental animals’
immune system functions inhibition confirms immunotoxic
action of polyethers.