Іммобілізація тирозинази вмодифікований полі-N-вінілпіролідон - Романовська, І.І.; Шестеренко, Ю.А.; Севастьянов, О.В. (Досягнення біології та медицини, 2010)
На основі виділеної тирозинази грибів Agaricus bisporus, іммобілізованої в полі-N-вінілпіролідон, модифікований золем полікремнієвої кислоти, був отриманий біокаталізатор, придатний для гетерогенного каталізу, з підвищеною стабільністю в умовах високих температур. У розроблених умовах (рН 6,5, температура 25 °C, час трансформації — 1 год, фенолоксидазна активність — 50–1000 ОД/см3) препарат каталізував повне окиснення субстрату в реакторі періодичної дії протягом 8 циклів, зі збереженням високого ступеня його трансформації в наступні 7 циклів. Based on isolated Agaricus bisporus fungi tyrosinase, immobilized in poly-N-vinylpyrrolidone, modified by polysilicic acid sol, the biocatalyst was obtained, being suitable for heterogeneous catalysis, with increased stability at elevated temperature conditions. Under conditions developed (pH 6.5, temperature 25 °C, time of transformation — 1 h, phenoloxidase activity 50–1000 U/cm3) the preparation had catalyzed total substrate oxidation in batch reactor during 8 cycles with high level of its transformation retaining during the next 7 cycles.