Вплив поєднаного застосування L-аргініну та пентоксифіліну на прояви модельованого субарахноїдального крововиливу у щурів - Тарабрін, О.О.; Петелкакі, О.В.; Щербаков, С.С.; Гавріченко, Д.Г. (Досягнення біології та медицини, 2010)
На моделі субарахноїдальної кровотечі (САК), яку було відтворено внутрішньомозковим і внутрішньоцистеральним застосуванням автокрові у щурів, встановлено, що поєднане використання L-аргініну (200,0 мг/кг) та ПТФ (25,0 мг/кг) викликає потенційований протективний ефект щодо САК-індукованих порушень поведінки, больової чутливості та летальності тварин, запобігає формуванню вазоспазму. Позитивний вплив поєднаного застосування препаратів спостерігається протягом 72 год від моменту їх застосування. It was established that combined administration of L-arginin (200.0 mg/kg, i. p.) and pentoxyphyllin (PTPh) (25.0 mg/kg, i. p.) exerted potentiated protective effect upon behavioral disturbances, pain perception deteriorations and lethality as well as upon vasospasm on the model of subarahnoidal bleeding (SAB), which was induced via intracerebral and intracysternal administration of autoblood in rats. Positive therapeutic effect of combinaed usage of drugs was observed during 72 h from the moment of their administration.