Вплив кіркового електроподразнення та ізопікамілону, карбамазепіну на інтеріктальну спайкову активність лобної кори і гіпокампа при моделюванні фокальної епілепсії ущурів - Денисенко, О.В.; Шандра, О.А.; Бузика, Т.В.; Карпов, Л.М. (Досягнення біології та медицини, 2010)
Вивчали вплив кіркової електростимуляції та системного введення ізопікамілону, карбамазепіну на динаміку
частотно-амплітудних характеристик інтеріктальної спайкової (ІС) активності лобної кори та гіпокампа в умовах
сформованого пеніцилінового осередку. Генерація регулярної ІС-активності запобігала розвитку іктальних розрядів під впливом високочастотної внутрішньокіркової
електричної стимуляції. Введення ізопікамілону призводило до посилення аплітудно-частотних характеристик
регулярної епілептиформної спайкової активності в
лобній корі, але тільки в тих випадках, коли значно зменшувалася генерація ІС у гіпокампі. Карбамазепін, зменшуючи потужність ІС-активності кори, більшою мірою
впливав на амплітуду ІС у корі та гіпокампі і, практично, не змінював частоту спайкових потенціалів. The influence of high-frequency electrical stimulation, administrations of isopicamilon and carbamazepine on the
development of the regular interictal spikes (IS) in the rat’s
frontal cortex and hippocampus on the epileptiform activity
generation in a penicillin model were investigated. Ictal discharge generation after high-frequency electrical stimulation
was prevented by generation of the regular IS. The activation
of the regular epileptiform cortical IS was observed after
injection of isopicamilon only during depression of IS in
the hippocampus. Carbamazepine demonstrated the IS amplitude reduction without changing frequency.