Дослідження закономірностей викиду пилку рослинами в «ідеальних умовах» - Приходько, О.Б.; Ємець, Т.І. (Досягнення біології та медицини, 2011)
Прогнозування аероалергенної ситуації для запобігання загостренням полінозів і бронхіальної астми потребує знань закономірностей викиду пилку рослинами. У
роботі наведені результати вивчення викиду пилку в постійних оточуючих умовах. Показано, що за відсутності
сторонніх факторів розподіл пилку в часі наближається
до нормального (Гауcсового). Prevention of exacerbation of pollinosis and bronchial
asthma requires prognosis of aero-allergic condition that needs
knowledge of the pollen dispersion laws. The investigation
of pollen dispersion is given in this reference. It’s mentioned
that under absence of extraneous factors approaches the pollen distribution to the normal (Gaussian) in time.