Гігієнічна оцінка динаміки мікробних ценозів фасованої негазованої мінеральної лікувально-столової води - Хмєлєвська, О.М.; Мокієнко, А.В.; Ніколенко, С.І. (Досягнення біології та медицини, 2011)
Проведена гігієнічна оцінка динаміки мікробних ценозів фасованої лікувально-столової хлоридної натрієвої негазованої мінеральної води «Куяльник». Отримані дані контролю свіжорозлитої води та щомісяця протягом 16 міс. зберігання дозволили встановити, що мінеральна вода відповідає вимогам чинного законодавства та Директиві 2009/54/ЄС. Встановлено, що до третього місяця у воді реєструвалася мікробіота, яка притаманна їй у природному стані. The hygienic estimation of the dynamics of microbial cenoses bottled medical-table sodium chloride non-aerated mineral water “Kuyalnyk” is conducted. The obtained data of control of water that has just been poured and monthly during the sixteen months of storage revealed that the mineral water meets the requirements of current legislation and the Directive 2009/54/EC. It was established that before the third month in water microbiota was registered, which is peculiar to its natural state.