Кардіоінтервалографія у прогнозуванні перебігу післяопераційного періоду у новонароджених із хірургічною патологією - Лосєв, О.О.; Діланян, І.Р.; Лосєва, К.О. (Досягнення біології та медицини, 2011)
У статті наведені результати дослідження ефективності
кардіоінтервалографії за допомогою комп’ютерної системи «КардіоСпектр» як методу контролю вегетогомеостазу з метою доклінічної діагностики та прогнозування розвитку патологічних станів для своєчасної їх корекції у новонароджених із хірургічною та фоновою патологією. Дослідження проведено в 4 групах новонароджених. Виявлено, що фонова патологія ізольовано надавала менш вираженого впливу на функціональний стан життєво важливих систем порівняно з поєднаним впливом фонової та
хірургічної патології. Тенденція до поліпшення показників у післяопераційному періоді свідчила про правильну тактику терапії. The results of investigation of efficiency of cardiointervalography with computer system “CardioSpectr” as method
of control of vegetative homeostasis for early diagnostic and
prognosis of development of pathologic conditions in newborns with surgical and background somatic pathology are
described in this article. The investigation was performed in
4 groups of newborns. As a result of investigation there was
found that isolated somatic pathology causes less expressed
influence on functional condition of vital systems in comparison with combined influence of somatic and surgical pathologies. The tendency of improvement of vital indexes in postoperative course testified about correct treatment management.