Проблемні питання залізодефіцитної анемії у вагітних, хворих на туберкульоз - Польова, С.П.; Богачов, Е.І.; Макулькін, Р.Ф. (Досягнення біології та медицини, 2011)
У статті наведені літературні дані щодо перебігу анемії у вагітних, хворих на туберкульоз. Виявлена суттєва
залежність ускладнень вагітності від ступеня анемії та активності туберкульозного процесу. Показано, що за умов
туберкульозу еритроцити крові вагітної змінюють свою
форму і структуру. Literature data according the anemia course in pregnant
women suffering from tuberculosis are presented in the article. The essential dependence of complications of pregnancy
on stage of anemia and activity of tubercular process were
established. It is shown that erythrocytes of pregnant women under conditions of tuberculosis change their form and
structure.