Вплив рослинної композиції «Антиварикоз» на рівень кисневого гомеостазу і працездатність кваліфікованих бігунів - Коритко, З.І. (Досягнення біології та медицини, 2011)
Вивчено можливість корекції функціонального стану
і працездатності кваліфікованих бігунів шляхом застосування рослинної композиції «Антиварикоз», яка має виражені антикоагуляційні властивості. Встановлено, що
біологічно активна добавка «Антиварикоз» позитивно
впливала на кисневий гомеостаз організму і діяла аналогічно багатьомприроднимадаптогенам, підвищуючифункціональні можливості організму спортсменів в умовах
граничних фізичних навантажень, їх працездатність і
змінюючи характер енергозабезпечення на користь аеробних реакцій. We study the possibility of correcting the functional status and activity of qualified runners by the way of the use
of herbal compositions “Antivaricosis”, which has pronounced anticoagulant properties. It was found that dietary
admixture “Antivaricosis” positively affect the oxygen
homeostasis of the body and acted similarly to many natural adaptogens, enhancing the functionality of an athlete in
terms of limiting physical activity, their performance and
changing nature of energy for aerobic reactions.