Клінічно-морфологічні зміни репродуктивної системи у жінок, хворих на туберкульоз - Клічук, Р.В.; Польова, С.П. (Досягнення біології та медицини, 2011)
У статті наведені дані обстеження 45 пацієнток репродуктивного віку, хворих на вперше виявлений туберкульоз легень. Проведено аналіз морфологічних змін ендометрія залежно від активності специфічного ураження. Виявлено зв’язок між туберкульозним ураженням легень і функціонально-морфологічними змінами ендометрія. The article gives the data of examination of 45 women of reproductive age suffering from first time diagnosed pulmonary tuberculosis. The analysis of morphological changes of the endometrium in dependence on the activity of specific process was performed. The connection between the tubercular damage of lungs and functionally-morphological changes of the endometrium was established.