Протизапальний іранозагоювальний ефекти нового лікувального гелю при експериментальному стоматиті - Кравченко, Л.С.; Щербаков, С.В.; Бас, О.А.; Івченко, Н.А. (Досягнення біології та медицини, 2011)
У дослідах на білих щурах вивчали захисний вплив
нового лікувального гелю на процеси регенерації в слизовій оболонці рота при експериментальному травматичному стоматиті. Аплікації розробленого лікувального гелю прискорювали терміни лікування, нормалізуючи біохімічні показники, які характеризують стан перекисного
окиснення ліпідів і рівень маркерів запалення слизової оболонки порожнини рота, та чинили захисну дію на перебіг ранового процесу і загоювання слизової оболонки
рота у щурів. The protective effects of the new treatment gel upon the
regenerative processes in oral mucous membrane under the
experimental trauma stomatitis were studied during the experiments of white rats. The application of the elaborated
treatment gel shortened the terms of treatment, improved the
biochemical indices, that characterize LPO state and the level of markers of inflammation in the oral mucosa, and made
protective influence upon the course of wound process and
healing of rats’ oral mucosa.