Корекція серцево-судинного ризику та покращання якості життя у хворих з остеоартрозом при метаболічному синдромі - Єфременкова, Л.Н.; Клочко, В.В. (Досягнення біології та медицини, 2012)
Вивчали вплив на серцево-судинний ризик та якість життя комплексного лікування з включеннямфізичних навантажень у хворих з остеоартрозомколінних суглобів при метаболічному синдромі. Виявлено, що включення в комплексне лікування дозованої лікувальної ходьби протягом 6 міс. призводить до корекції серцево-судинного ризику та покращання якості життя у цієї категорії хворих. We studied the influence of combined treatment with the inclusion of physical training in patients with osteoarthritis of the knee joints at metabolic syndrome on cardiovascular risk and quality of life. It was revealed that the inclusion into combined treatment dosage therapeutic walk during 6 months leads to reduction in cardiovascular risk and improves quality of life in these patients.