Глобальний економічний цикл та синхронізація поточної світової рецесії - Паламарчук, М.В. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті описується вплив найсильнішого за останні півсторіччя фінансового потрясіння на світову економічну систему; за допомогою моделі перемикання Маркова досліджується ступінь синхронізації економічних циклів між окремими країнами. В статье описывается влияние сильнейшего за
последние полвека финансового потрясения на мировую экономическую систему; с помощью модели
переключения Маркова исследуется степень синхронизации экономических циклов между отдельными
странами. In this paper we describe the influence of the past halfcentury strongest financial turmoil on the global economic
system, and using the Markov switching model, we investigate the degree of synchronization of business cycles
between countries.