Основнi аспекти органiзацiї структури служби безпеки пiдприємства - Іванець, В. (Сiверянський лiтопис, 2007)
Мета даного дослідження полягає в тому, щоб проаналізувати специфіку організації СБ підприємства. Об’єктом вивчення є розробка існуючих на сучасному рівні підходів та видів організації структури СБ підприємства. Єдиного підходу до формування організаційних структур СБ підприємства не існує, оскільки це залежить від багатьох суб’єктивних та об’єктивних факторів, а саме: від форм власності і напрямків діяльності СБ, господарсько-фінансового стану і систем управління підприємством, його стратегічних та поточних планів, фінансових спроможностей утримувати СБ і т.п.