Вплив фінансово-економічної кризи на місцевий соціально-економічний розвиток у контексті міжнародного досвіду - Удовиченко, В.П.; Маюренко, С.О. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті розглянуто вплив фінансово-економічної кризи на місцевий соціально-економічний розвиток. Виділено найбільш уражені фінансово-економічною кризою сфери місцевого самоврядування. Окреслено деякі заходи зарубіжних країн щодо подолання негативних наслідків фінансово-економічної кризи на місцевому рівні. Представлено головні завдання місцевого рівня, на яких нині необхідно зосередити увагу. В статье рассмотрено влияние финансово-экономического кризиса на местное социально-экономическое развитие. Выделены наиболее пострадавшие от финансово-экономического кризиса сферы местного самоуправления. Отражены некоторые мероприятия зарубежных стран по преодолению отрицательных последствий финансово-экономического кризиса на местном уровне. Представлены главные задачи местного уровня, на которых необходимо сосредоточить внимание в данное время. In the article the influence of the financial economic crisis on local socio-economic development is considered. The most suffered spheres of local self-government from the financial-economic crisis are selected. Some measures of foreign countries are represented in relation to overcoming negative consequences of financial economic crisis at the local level.The main tasks of the local level on which it is necessary to concentrate are presented.