Вплив перерозподілу прав власності на функціонування нафтопереробної галузі України - Стрельбіцька, Н.Є. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті досліджується вплив перерозподілу прав власності на функціонування нафтопереробної галузі України. Аналізується структура власників нафтопереробних підприємств та ринкова влада великих мереж автозаправних станцій. Розроблено пропозиції щодо посилення енергетичної безпеки України. В статье исследуется влияние перераспределения прав собственности на функционирование нефтеперерабатывающей отрасли Украины. Анализируется структура собственников нефтеперерабатывающих предприятий и рыночная власть крупных сетей авто-заправочных станций. Разработаны предложения по усилению энергетической безопасности Украины. In the article influence of redistribution of ownership on functioning of oil-processing industry of Ukraine is investigated. The structure of owners of oil-refining enterprises and market power of large networks of the refuelling stations are analyzed. Suggestions for strengthening the energy safety of Ukraine are worked out.