Формування збалансованого ресурсного потенціалу аграрного сектору - Вишневська, О.М. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті розглянуто питання інтегрального підходу щодо формування збалансованого ресурсного потенціалу аграрного сектору з урахуванням асиміляційного чинника
впливу на регіональному рівні. Обґрунтовано необхідність оптимізації ресурсного потенціалу для забезпечення стійкості розвитку аграрного сектору. Представлено складові оптимізації ресурсного
потенціалу аграрного сектору економіки через реалізацію стратегій відновлення та збереження ресурсів. В статье рассмотрен вопрос интегрального подхода к формированию сбалансированного ресурсного
потенциала аграрного сектора с учетом ассимиляционного фактора на региональном уровне. Обоснована
необходимость оптимизации ресурсного потенциала
для обеспечения стойкости развития аграрного сектора. Представлены составляющие оптимизации ресурсного потенциала аграрного сектора экономики через
реализацию стратегии восстановления и сохранения
ресурсов. In the article the question of an integrated approach to
creating a balanced resource potential of the agricultural
sector, taking into account the assimilation factor of influence on the regional level, is considered. The need to optimize the resource potential for resistance development of
the agricultural sector is justified. The optimizing components of the resource potential of the agricultural sector
through the implementation of recovery strategies and
resource conservation are represented.