Використання норм обов’язкових резервів у грошово-кредитній політиці України - Бойко, Д.І.; Коковіхіна, О.О. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті досліджено особливості застосування норм обов’язкових резервів для комерційних банків України
як одного з основних інструментів грошово-кредитної політики. Проаналізовано вітчизняну практику впровадження диференційованого підходу до визначення норм резервування. Виявлено вплив цього інструменту на
ліквідність банків та їх кредитоспроможність. В статье исследовано особенности применения
норм обязательных резервов для коммерческих банков Украины как одного из основных инструментов
денежно-кредитной политики. Проанализирована отечественная практика внедрения дифференцированного подхода к определению норм резервирования.
Исследовано влияние данного инструмента на ликвидность банков и их кредитоспособность. In the article is investigational the feature of application
of norms of obligatory backlogs for the commercial banks
of Ukraine as one of basic instruments of monetary policy.
Domestic practice of introduction of the differentiated
going is analyzed near determination of norms of backuping. Investigational influence of this instrument on liquidity
of banks and their solvency.