Коропська сотня Нiжинського полку у другiй половинi XVII-XVIII столiть - Токарєв, С. (Сiверянський лiтопис, 2007)
Дослідження історії будь-якої країни неможливе без студіювання історії її регіонів. Вивчаючи адміністративно-територіальні одиниці - полки й сотні, можна повною мірою простежити реалізацію внутрішньої політики держави на місцях, еволюцію суспільно-політичного устрою, соціально-економічний розвиток окремих територій. У цьому контексті значний інтерес становить історія Коропської сотні Ніжинського полку, що відіграла помітну роль у житті Української козацької держави.