Мiфологiка пограниччя Полiсся i Лiсостепу та свiтогляд Г.Г. Ващенка - Довбня, В. (Сiверянський лiтопис, 2007)
У статті досліджується вплив міфологіки українського народу на формування світосприйняття Г. Ващенка. Обгрунтовується думка, що джерельну основу філософсько-освітніх поглядів Г. Ващенка утворює складний комплекс світоглядних уявлень, притаманних українській міфології.